Svi građani apatinske opštine dobili zaštitne maske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2020, 08:32

Svi građani apatinske opštine dobili zaštitne maske

Volonteri Crvenog krsta, ali i brojni drugi, koji su se odazvali pozivu Štaba za vanredne situacije, podelili su svim građanima apatinske opštine besplatne zaštitne maske. Kako kažu u ovoj opštini, nabavljeno je preko 30.000 maski sa ciljem da, u borbi protiv korona virusa, svaki član porodice dobije po jednu masku za višekratnu upotrebu.

Volonteri su građanima Apatina podelili 30.000 zaštitnih maski,koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je obezbedio opštinski Štab za vanredne situacije. Maske su za višekratnu upotrebu, mogu da se iskuvavaju, nakon čega se savetuje peglanje da bi bile ponovo spremne i bezbedne za upotrebu.

"Tokom 24 časa su svi angažovani. Ono što bih želeo da istaknem je da se zahvaljujem svim mojim volonterima koji se odazivaju u velikom broju. Ako nam treba 50 volontera, odazove se 30 puta više njih. Svaka im čast, jer to su mladi ljudi koji će lakše sve ovo da podnesu nego mi stariji", saopštio je Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin.

Kako je tokom vikenda uočen veći broj građana na izletištima i šetalištima pored reke, apeluje se na ostanak kod kuće.

"Ne budemo li poštovali molbe upućene od struke, može da nam se desi i katastrofa. Svedoci smo kako se virus progresivno širi, a povećava broj zaraženih i umrlih. Ne daj Bože da doživimo neki gori scenario, a za sada se dobro držimo. Od nas zavisi kako će sve biti dalje", rekao je Škrbić.

Prethodnih dana zaštitne maske za višekratnu upotrebu su podeljene u selima Sonta, Svilojevo, Prigrevica i Kupusina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.