Švedska: Tužilaštvo najavilo istragu zbog smrti u domovima za stare

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Maj.2020, 13:50

Švedska: Tužilaštvo najavilo istragu zbog smrti u domovima za stare

Švedsko tužilaštvo je 8. maja najavilo preliminarnu istragu o domu za stare "Berga" u Solni u okolini Stokholma, gde je veliki broj starijih osoba preminuo tokom pandemije virusa korona, javila je agencija Rojters.  Istraga je pokrenuta zbog nekoliko kršenja Zakona o radnom okruženju, saopšteno je iz te institucije. "Imamo informaciju o visokoj stopi smrtnosti među štićenicima doma, kao i da je nekoliko radnika bilo zaraženo virusom, te da nisu praćene osnovne mere...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Švedsko tužilaštvo POKREĆE ISTRAGU zbog velikog broja preminulih u domovima za stare

Izvor: Blic, 08.Maj.2020

Švedsko tužilaštvo saopštilo je danas da će pokrenuti preliminarnu istragu o domu za stare "Berga" u Solni u okolini Stokholma, gde je veliki broj starijih osoba preminuo tokom pandemije virusa korona.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.