Šib: Obezbediti poštovanje ljudskih prava uprkos merama protiv korone

Izvor: Danas, 04.Nov.2020, 19:35

Šib: Obezbediti poštovanje ljudskih prava uprkos merama protiv korone

Tokom pandemije korona virusa došlo je do porasta govora mržnje pre svega protiv manjina, pretnje novinarima i nasilja u porodici i zato je neophodno pronaći balans i obezbediti poštovanje ljudskih prava i sloboda uprkos pridržavanju propisanih mera za zaustavljanje Kovida-19, zaključeno je danas u Beogradu na konferenciji povodom obeležavanja 70. godišnjice Evropske konvencije o ljudskim pravima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Nije dovoljno zagovarati, već i boriti se za zaštitu ljudskih prava

Izvor: RTS, 04.Nov.2020

Nije dovoljno samo zagovarati poštovanje ljudskih prava, već se treba i boriti za njihovu zaštitu i odgovoriti na izazove na tom putu, poručeno je u Rektoratu Univerziteta u Beogradu na obeležavanju 70. godišnjice potpisivanja Evropske konvencije o ljudskim pravima. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.