Severna Mitrovica bira gradonačelnika

Izvor: Beta, 29.Nov.2020, 10:10

Severna Mitrovica bira gradonačelnika

Gradjani Severne Mitrovice na Kosovu i Metohiji danas biraju novog gradonačelnika.Kako je javila Radio televizija Srbije svih 27 biračkih mesta otvoreno je na vreme, jutros u 7.00, a moći će da se glasa do 19 časova.Iako u Severnoj Mitrovici važi zabrana kretanja posle 19 časova zbog pandemije korona virusa, danas će kretanje biti dozvoljeno do 22.00.Gradjani biraju izmedju četiri kandidata za gradonačelnika.Ispred Srpske liste kandidovan je Milan Radojević, a u trci su još i nezavisni kandidat Dušan Milunović, kao i predstavnici albanskih partija Samooopredeljenja i Demokratske partije Kosova Erden Atić i Fljorent Azemi.Stanovnici Severne Mitrovice na birališta izlaze pošto je dosadašnji gradonačelnik Goran Rakić preuzeo ministarsku dužnost u Vladi Kosova.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi rezultati: Pobeda Samopredeljenja u Podujevu, Srpske liste u Severnoj Mitrovici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2020

Prema prvim, preliminarnim rezultatima izbora za gradonačelnike koje je saopštila predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Daka, u Opštini Podujevo na Kosovu, kandidat Samopredeljenja Špejtim Bulići osvojio je 51,64 odsto glasova birača. Sledi ga Nedžmi Rudari iz Demokratskog saveza...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.