STROGE MERE ČEKAJU BELGIJU: Ukoliko se ne smanji broj obolelih vraćaju karantin iz marta i aprila

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 11:01

STROGE MERE ČEKAJU BELGIJU: Ukoliko se ne smanji broj obolelih vraćaju karantin iz marta i aprila

Belgija bi mogla da se vrati na najstroži model karantina ukloliko ne dođe do smanjenja obolelih od korona virusa, rekao je danas Iv van Letem, jedan od glavnih belgijskih virusologa.

- Možda ćemo morati da razmotrimo još restriktivnije mere nego sadašnje, koje bi bile poput onih iz marta i aprila - rekao je Van Letem za list "Poslednji čas".

Van Letem, koji se obraća skoro svakog dana na konferencijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povodom Kovid 19, rekao je da jedino vakcina ili efikasan lek mogu da zaustave pandemiju, preneo je Rojters.

Ministar zdravlja Frank Vanderbruk je rekao u nedelju da su Brisel i južni deo Valonije bili na "ivici cunamija", sa situacijom daleko gorom nego bilo gde u Evropi.

On je pojasnio da bi "cunami značio da su nadležne ustanove izgubile kontrolu nad situacijom."

Belgija ima 11 miliona stanovnika, a u ponedeljak je imala 7.876 novozaraženih korona virusom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.