Ružić: Stanje u školama je daleko od alarmantnog

Izvor: Beta, 15.Sep.2021, 09:40

Ružić: Stanje u školama je daleko od alarmantnog

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je prema poslednjim podacima na onlajn nastavu zbog infekcije korona virusom ili karantina prešlo 0,5 odsto ukupne populacije učenika u Srbiji.Ružić je za televiziju Pink izjavio da u Beogradu onlajn nastavu zbog epidemioloških mera trenutno prati 379 učenika.Ružić je naveo da prema poslednjim predloženim merama celo odeljenje 10 dana prati onlajn nastavu ukoliko je 10 procenata dece zaraženo korona virusom, i ocenio da je stanje u školama "daleko od alarmantnog"."Razmišlja se o uvodjenju brzih antigenskih testova, naravno uz saglasnost roditelja. Obrazovno vaspitni proces neće stati na tradicionalan način", rekao je Ružić.On je dodao da je "izvodljivo da dete ako ima neko hronično oboljenje predje na onlajn nastavu", uz potvrdu lekara specijaliste.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Gužve ispred dečjih kovid ambulanti, pitanje N1 o broju zaraženih bez odgovora

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2021

Podatak koliko je dece u Srbiji zaraženo koronavirusom, kao da je državna tajna.. Odgovor na to pitanje televizija N1 nije dobila ni od Instituta "Batut", ni iz Ministarstva zdravlja. Ministar prosvete Branko Ružić pre dva dana rekao je da je zaražene dece u školama - ispod jedan odsto. Danas navodi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.