Rok za završetak poljsko-slovačkog gasovoda 2022.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 05:04

Rok za završetak poljsko-slovačkog gasovoda 2022.

Rad na slovačkoj deonici dugoj 103 kilometara Poljsko-slovačkog gasovoda se nastavlja i on će komercijalno početi da radi 2022. godine uprkos kratkoročnim problemima izazvanim epidemijom korona virusa, izjavio je portparol kompanije EUstrim Pavol Kubik.

Prema njegovim rečima, dve trećine cevi su već zavarene.

"Epidemija korona virusa izazvala je kratkoročne komplikacije proletos otežavši mogućnost dolaska radnika zbog zatvorenih granica. Situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je relativno brzo rešena u saradnji sa ministarstvom ekonomije", rekao je Kubik za TASR.

Osnovna ideja Poljsko-slovačkog gasovoda je završetak interkonekcije sever-jug u istočnoj Evropi kako bi se povezalo Severno more sa Jadranskim i Crnim morem i omogućila diversifikacija resursa prirodnog gasa u tom delu Evrope.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.