Preporuka SZO: Duži vremenski period između dve doze vakcine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2021, 15:55

Preporuka SZO: Duži vremenski period između dve doze vakcine

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) preporučila je danas da razmak između primanja dve doze vakcine protiv virusa korona čiji su proizvođači kompanije Fajzer i Biontek može biti produžen do šest nedelja.

Stručnjaci SZO su zvanično saopštili da se preporučuje razmak od tri nedelje do mesec dana, ali je konstatovano da je više zemalja suočeno sa izuzetnim okolnostima ograničenog snabdevanja vakcinom, zbog čega neke razmatraju odlaganje davanja druge doze, kako bi povećali broj ljudi koji su primili prvu vakcinu.

Taj "pragmatični pristup" bi se mogao smatrati kao odgovor na "izuzetne epidemiološke okolnosti", navela je SZO, javlja AP.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.