Pirotski okrug: Sve više zaraženih, dnevno i do 80 pregleda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 14:02

Pirotski okrug: Sve više zaraženih, dnevno i do 80 pregleda

U Pirotskom okrugu svakodnevno se povećava broj zaraženih virusom korona, a od početka ove nedelje obavlja se između 70 i 80 pregleda dnevno, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

Navode da se od tog broja u 80 odsto slučajeva sumnja na koronu, dok je 10 odsto sa srednje teškom kliničkom slikom.

Prema podacima Zavoda, broj zaraženih je počeo da se uvećava od 10. juna i do 15. jula registrovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ukupno 109 novoobolelih iz 95 porodica u tom okrugu, od čega se više od pola oporavilo.

Tri novoobolele osoba sa područja okruga su hospitalizovana u KC Niš, dok se na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot trenutno nalazi petoro obolelih.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je potvrđeno 265 slučajeva zaraze virusom korona, od čega 191 u Pirotu, 30 u Babušnici, 41 u Beloj Palanci i tri u Dimitrovgradu.

Navodi se da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje nestabilna, ali da je pod kontrolom zdravstvene službe.

Napominju da će samo uz strogo poštovanje mera prevencije svih pojedinaca biti suzbijeno širenje epidemije na lokalnom nivou.

U Podunavskom okrugu šest novozaraženih, Braničevskom četiri

U Podunavskom okrugu zabeleženo je još šest novih slučajeva virusa korona, dok je u Braničevskom okrugu broj zaraženih Covid 19 veći za četiri, saopštila je danas direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac Ana Jovanović.

Kada je u pitanju Podunavski okrug, u Velikoj Plani i Smederevu zabeleženo je po tri nova slučaja, dok u Smederevskoj Palanci nema novozaraženih.

Od početka epidemije, ukupno je u Velikoj Plani kod 84 osobe potvrđen virus korona, u Smederevu 291 i u Smederevskoj Palanci 207.

U Braničevskom okrugu, u Požarevcu je registrovan jedan nov slučaj pozitivnog na virus korona, koliko i u Žabarima, a u Petrovcu je ukupan broj zaraženih veći za dva.

U Požarevcu je, od početka epidemije, registrovano ukupno 180 zaraženih na virus korona, u Petrovcu 27, Žabarima četiri, Velikom Gradištu devet, Golupcu jedan, Žagubici četiri, Malom Crniću pet, dok u Kučevu nema pozitivnih na Covid 19.

Jovanović je ocenila da je epidemiološka situacija u ta dva okruga nepovoljna i dodala da se nastavlja trend od pre nekoliko dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.