Piratska aplikacija Popcorn Time se vraća tokom pandemije korona virusa

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Mar.2020, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piratska aplikacija Popcorn Time se vraća tokom pandemije korona virusa

Popcorn Time, veoma popularni „Netflix za pirateriju“ koji je servis ekstremno jednostavan za korišćenje, vratio se u utorak, nakon višegodišnjeg mirovanja. Do toga dolazi u trenutku kada su ljudi širom sveta u karantinu, ili su zamoljeni da ostanu kod kuće, tokom pandemije korona virusa.

Popcorn Time omogućava ljudima da strimuju filmove koristeći BitTorent, a da ne moraju da skidaju filmove, ili da se brinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da li će naći trakere koje mogu da koriste. U suštini, on preskače torente, omogućavajući ljudima da (ilegalno) strimuju filmove i televizijske serije, uz pomoć aplikacije koja je jednostavna za korišćenje.

Zbog toga što ga je tako jednostavno koristiti, Popcorn Time je nakon pojavljivanja 2014. postao instant popularan, i na njega se smesta obrušila filmska industrija. Ovaj servis je više puta zatvaran sudskim zabranama, policijskim racijama i IP blokadama širom sveta, od 2014, do danas; ova open source aplikacija je ukidana više puta i povremeno je radila, ali je poslednjih par godina uglavnom off line.

U roku od poslednjih par dana, nova verzija Popcorn Time se pojavila na Popcorntime.app, verzija 4.0. Nova aplikacija radi jednako dobro kao i ranija verzija, besplatna je, i savetuje ljudima da koriste virtualne privatne mreže, da njihovi provajderi internet usluga ne bi detektovali korišćenje aplikacije. Aplikacija je puštena u trenutku kada su mnogi širom sveta u karantinu, a takođe stiže i u vreme kada piraterija postaje popularnija, generalno govoreći. I druge verzije Popcorn Time su trenutno takođe aktivne, ali korisnički interfejs i objavljivanje ove je izgleda u tesnijoj vezi sa ranijim Popcorn Time projektima, zasnovanim na preusmeravanju domena i url-ova.

Najnoviji filmovi i serije su trenutno dostupni na aplikaciji, uključujući i Star Wars: The Rise of Skywalker, Joker, Sonic the Hedgehog, kao i serije kao što su Westworld, Better Call Saul, Futurama, i na stotine drugih.

Izvor: Vice

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.