Petoro preminulih od kovida na jugu, u Srbiji još 1.402 novoobolela

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2021, 16:56

Petoro preminulih od kovida na jugu, u Srbiji još 1.402 novoobolela

Broj pozitivnih na virus korona u Srbiji se od juče uvećao za još 1.402, dok su od posledica kovida preminule 22 osobe, podaci su Ministarstva zdravlja. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš saopštavaju da su u njihovim kovid objektima bitku sa virusom izgubila 4 pacijenta, u kruševačkim 3 i u leskovačkim 1 pacijent.

Od 4.113 pacijenta, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su iz Ministarstva objavili da je trenutno zbog kovida u bolnicama širom Srbije, na lečenju u Nišu smeštena su 153 kovid pacijenta, u Leskovcu 86, a u 3 vranjske bolnice 58 pacijenata, dodaju iz UKC.

Na respiratorima je u celoj zemlji ukupno 145 ljudi, od čega su na tu mašinu za veštačko disanje priključena 2 pacijenta niške kovid bolnice i 6 pacijenata kruševačke, kažu u UKC.

U kovid bolnici u Kruševcu trenutno je hospitalizovano 139 pacijenata. Kod 102 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa - objavili su iz UKC.

U prethodna 24 sata na koronavirus se testiralo 12.647 ljudi, kažu u Ministarstvu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.