Pet monahinja iz Pećke Patrijaršija zaraženo koronavirusom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2020, 16:03

Pet monahinja iz Pećke Patrijaršija zaraženo koronavirusom

Pet monahinja iz manastira Pećka Patrijaršija zaraženo je korona virusom, potvrdila je direktorka Doma zdravlja u Goraždevcu Stanislava Radović, prenosi Kosovo onlajn.

Radović je rekla da se deo sestrinstva manastira Pećka Patrijaršija, koji je nameravao da prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici, testirao na korona virus, da je kod dve monahinje potvrđeno prisustvo kovid-19 i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su one odmah otišle u samoizolaciju.

Radović je za Radio Goraždevac, kako prenosi Kosovo onlajn, rekla da su nakon ovih rezultata u jednoj privatnoj klinici urađeni testovi i za ostalo sestrinstvo, te je kod još tri monahinje potvrđeno prisustvo kovid-19.

Monahinje, navodi Radović, nemaju simptome, u izolaciji su i biće pod kontrolom medicinskog osoblja iz Goraždevca.

Dodala je da će ponovno testiranje biti urađeno u dogovoru sa epidemiolozima iz Kosovske Mitrovice.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.