Pedijatar nam je pozitivan, 7 sestara u karantinu. Ko mislite da vam pazi decu posle porođaja? Emotivna poruka načelnika iz Višegradske UZDRMALA JAVNOST!

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2020, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pedijatar nam je pozitivan, 7 sestara u karantinu. Ko mislite da vam pazi decu posle porođaja?" Emotivna poruka načelnika iz Višegradske UZDRMALA JAVNOST!

Načelnik iz Višegradske pored informacija o mališanu sa fotografije, objasnio je kakva je trenutna situacija zbog virusa korona u ovoj ustanovi NA INSTAGRAM profilu "Detinjarije" maleni Pera je pozdravio sve korisnike popularne društvene mreže. Mališan je bio zvezda Višegradske u kojoj je proveo dva meseca nakon što ga je majka napustila. Načelnik Višegradske pored informacija o mališanu, objasnio je kakva je trenutna situacija zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << korona virusa.Prenosimo deo pisma iz GAK Višegraska o malom Peri:- Mali Pera, ostavljen od strane "majke" odmah posle porođaja. Bio je kod nas u Višegradskoj oko dva meseca, postao maskota i omiljeno biće cele naše klinike, 100 zaposlenih na GAK-u su mu bili i mame i tate, svi mu donosili garderobu. Bio je kao maneken obučen.Pročitajte još: "Do kraja nedelje imaćemo veći broj preminulih i zaraženih": Dr Tiodorović i dr Nestorović otkrivaju nove detalje epidemije u Srbiji- Nijednom nije zaplakao! A ko god da ga uzme u ruke on se blagorodan uvek smeje. Na veliku tugu svih nas prebačen u Zvečansku i posle još nekih 3 meseca na njegovu veliku sreću usvojen od ljudi koji će ga zaista voleti!- Mali Pera (legenda Višegradske 26) vam poručuje da vam bebe i trudnice ostanu ovako nasmešene i nezaražene - OSTANITE U KUĆAMA.- Pedijatar nam je pozitivan (pre pet dana) i ispao je iz funkcije zajedno sa sedam sestara sa pedijatriskog odeljenja (svi u karantinu)! Ko mislite decu da vam pazi posle porođaja? Da nismo super međusobno izolovani danas bi vam cela Gak Višegradska bila zatvorena i u karantinu! Hoćete li lekari i babice zaraženi virusom da vas porađaju? -Meni nije problem, obučem skafander, masku, peraja, ka šljucam, ma i sa T-37,6 i sa babicom porodiću vas i u tramvaju ako tako treba!Foto: InstagramPročitajte još: U jednoj bolnici sedam medicinara pozitivno, desetine u Srbiji čeka rezultate: Kon otrkio koliko je korona prodrla u zdrvstveni sistem- Da i dva doktora sa kardovaskularne i 12 sestara takođe... ko će srce da vam leči? Hirurgija, Pulmologija itd... Ne postoji klinika ili dom zdravlja u BG-u na kojoj trenutno nema dela kadra koji je u karantinu zbog sumnjivih kontakata! Neću da nabrajam dalje... Nema mesta panici... i još uvek sve držimo pod kontrolom!- Bravo za SVE KOJI KRVNIČKI rade na prvoj liniji odbrane od epidemije! ---Infektivna, Pulmologija, svi Domovi zdravlja, kasirke, prodavačice, KBC Dragiša Mišović, Slađana Mihajlović, KBC Zemun, Igor Pljesa, Nikola Banjanin, vojska, spremačice, farmaceuti, policija, Hitna pomoć.- Miloš Radović, Načelnik odeljenja Planiranja porodice sa Dnevnom bolnicom GAK Višegradska - piše u opisu Instagram profila.(Detinjarije)

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.