Otkriveno šest tipova koronavirusa, a ovo je sada dominantni simptom

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 08:37

Otkriveno šest tipova koronavirusa, a ovo je sada dominantni simptom

Prema rečima stručnjaka korona virus se pojavljuje u šest različitih verzija. Nova otkrića, kako autorka studije Kler Stvis iz sa King's College London novdi pomoći će u daljoj praksi i prilikom drugog talasa epidemije.

Studija je ustanovila kojim pacijentima će biti potrebna hospitalizacija na samom početku detektovanja bolesti ili respirator. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rano uočavanje rizika će pomoći da se spasu ljudski životi.

Više od 45.000 ljudi preminuo je u Velikoj Britaniji od posledica infekcije koronavirusom i najnovija studija daje uvid kako da se lekari ophode prema pacijentima u budućnosti.

Naučnici kažu da su pacijentim iz dosadašnje prakse, razvili čitav spektar simptoma - od glavobolje, bolova u mišićima, malaksalosti i osećaja nesigurnosti i konfuzije. Istraživanje je pokazalo da se koronavirus pojavljuje u šest različitih formi, prenosi Blic.

Kao grip, ali bez temperature

Zaraženi u ovoj grupi imaju glavobolju, gubitak čula mirisa i ukusa, bol u mišićima, kašalj, crveno grlo, bol u grudima, ali bez temperature.

Kao grip, ali sa temperaturom

Pacijenti u ovoj grupi imaju iste simptome kao iz prethodne uz temperaturu i gubitak apetita.

Gastrointerološki virus

Pacijenti u ovoj grupi imaće simptome kao što su glavobolja, gubitak čula mirisa i ukusa, gubitak apetita, dijareju, crveno grlo, bol u grudima, bez kašljanja.

Teže oboljenje nivo 1 - slabost

Pored glavobolje, gubitka čula i mirisa, problema sa apetitom, dijareje, crvenog grla, prisutan je simptom bola u grudima, bez kašlja.

Teže oboljenje nivo 2 - konfuzija

Isti simptomi kao i u ranijim grupama, praćeni slabošću, nesvesticom, bolom u mišićima i osećajem konfuzije.

Teže oboljenje nivo 3 - problemi u abdomenu i respiratorni problemi

U najtežem obliku pored svih navedenih simptoma pojavljuje se i kratak dah, jak bol u abdomenu, visoka temperatura i intezivan kašalj.

Naučnici kažu da je glavobolja jedan od dominatnijih simptoma kovida-19 u poslednjim istraživanjima. Između ostalog King's Collage navodi da se pojavljuje i osip na koži kao jedan od dominatnijih simptoma infekcije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkriveno šest tipova koronavirusa, koji je dominantni simptom?

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Jul.2020

Kako navode stručnjaci do sada je otkriveno šest tipova koronavirusa. Nova otkrića, kako autorka studije Kler Stvis iz sa King’s College London novdi pomoći će u daljoj praksi i prilikom drugog talasa epidemije. Pošto je otkriveno šest tipova koronavirusa, najnovija studija je ustanovila kojim...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.