Od 179 rizičnih pacijenata, samo jedan imao alergijsku reakciju nakon vakcine

Izvor: JužneVesti.com, 12.Apr.2021, 12:11

Od 179 rizičnih pacijenata, samo jedan imao alergijsku reakciju nakon vakcine

Vakcinu protiv korona virusa u Urgentnom centru u Nišu primilo je 179 građana, koji zbog hroničnih bolesti ili alergija spadaju u rizičnu grupu. Nijedan pacijent nije bio životno ugrožen, izjavio je zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

U UKC-u kažu da je prvog vikenda interesovanje za vakcinaciju bilo veliko i da su se pozivu odazvali i građani Beograda i Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Sve je besprekorno organizovano i ljudi su zadovoljni. Narednog vikenda nastavljamo, već imamo i desetak novoprijavljenih. Hteli smo da pokažemo da je vakcinacija potpuno bezbedna i kod onih koji se nalaze u rizičnim grupama - istakao je Janković.

Jedna pacijentkinja je nakon vakcine imala alergijsku reakciju, ali je dobro odreagovala na terapiju. Troje pacijenata ostavljeno je za naredni vikend, kada će lekarski tim opet razmotriti mogućnost njihove vakcinacije.

Vratili smo pacijenta sa dubokom venskom trombozom koji prima lek farin, ženu koja je pre nekoliko dana operisala tumor dojke i čeka na PH nalaz i pacijentkinju sa višestrukim alergijama - izjavio je Janković.

Iz UKC-a podsećaju da građani koji pripadaju rizičnim grupama za vakcinaciju u Urgentnom centru mogu da se prijave na broj 066/8051547.

Vakcinacija građana u Urgentnom centru biće organizovana dok ima zainteresovanih, uz prisustvo hematologa i anesteziološke ekipe koja je potpuno opremljena za reagovanje u slučaju da se razviju alergijske reakcije i anafilaktički šok.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.