OGLASILA SE DR KISIĆ: Niko ni u jednom momentu nije saopštavao drugačiji broj zaraženih i preminulih

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 07:51

OGLASILA SE DR KISIĆ: "Niko ni u jednom momentu nije saopštavao drugačiji broj zaraženih i preminulih"

- Niko ni u jednom momentu nije saopštavao drugačiji broj zaraženih ili preminulih od korona virusa nego što je u tom momentu bilo u informacionom sistemu - izjavila je dr Darija Kisić Tepavčević.

- Mi smo po prvi put kada je u pitanju ova pandemija želeli da imamo transparentne podatke i prvi put smo imali informacioni sistem... Mi smo svakog dana sve saopštavali. Nijednog momenta, nijednog dana nismo objavljivali drugačije podatke od onih koji su stizali - kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Kisić Tepavčevićeva sinoć u emisiji Hit tvit na TV Pinku.

Povodom kampanje protiv Kriznog štaba rekla je da oni nisu nikakve žrtve i da samo rade svoj posao.

Ona je objasnila da prijava zaraznih bolesti funkcioniše tako što lekari šalju nadležnima i sve se sliva u "Batut".

Ponovila je da korona virus ne poznaje nikakve granice i da su pred njom svi jednaki.

Ona je istakla veliki rad epidemiologa u borbi protiv korona virusa i objasnila da 170 domova zdravlja, 24 zavoda i insituta unosi podatke, a da je u to uključno všše stotina osoba.

- Moram da navedem ogroman rad kolega epidemiologa. Zahvaljujemo se kolegama kliničarima. Zabluda je da mi nismo obukli mantile. Epidemiolozi mukotrpno izgaraju, a tek će intenzivno da rade - kazala je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je sa žaljenjem konstatovala da se ogroman trud da predstave situaciju kakva jeste, potrešno interpretira.

- Naš trud da predstavimo kako jeste sada se postpuno drugačije doživljava. Niko ni u jednom nije saopštavao drugačiji broj nego što je u tom momentu bilo u informacionom sistemu - ponovila je Kisić Tepavčevićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.