ODLIČNE VESTI ILI KRATAK PREDAH? Doktor Kon o padu broj zaraženih: Ne smemo se ZAVARAVATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLIČNE VESTI ILI KRATAK PREDAH? Doktor Kon o padu broj zaraženih: "Ne smemo se ZAVARAVATI"

On je to rekao na današnjoj konferenciji za medije.

Na današnjoj konferenciji za štampu dr Predrag Kon je objavio današnje podatke i komentarisao pad broja zaraženih koji je primetan danas i juče.

U Republici Srbiji u ovom trenutku ima 785 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, a od juče registrovana su 44 nova slučaja zaraze, što je pad u odnosu na prethodne dane.

- Opao je broj pozitivnih, što nije loše, ali se ne smemo zavaravati, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovo je možda samo jedan kratak predah - rekao je doktor Kon.

On je potom rekao da je to dobro, ali ipak nije pouzdan znak.

- Bilo bi idealno da se tako nastavi. Imamo bolju situaciju nego što je u ovo vreme bilo u Italiji, tako da imamo razloga da se nadamo Ipak, vidite i da se broj na respiratorima povećava, što znači da imamo veći broj teških slučajeva - naglasio je Kon, pa dodao:

- Sa jednim krajnje umerenim optimizmom, mogu da kažem da nije loše.

Zanimljivo je i da je broj opao i pored činjenice da se izrazito povećao broj dnevnih testiranja. Ako se taj trend nastavi, to jasno pokazuje da mere Vlade daju rezultate.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kon: Potvrđena 44 nova slučaja korona virusa u Srbiji ali i tri smrti

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2020

U Srbiji su u prethodna 24 časa potvrđena još 44 slučaja korona virusa pa je ukupan broj zaraženih 785 a tri inficirane osobe su preminule što broj umrlih povećava na 16, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon...Navodeći da je u prethodna dva dana opao broj novoinficiranih, Kon je na redovnoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.