Nove mere u Srbiji

Izvor: 011vodič.com, 02.Dec.2020, 12:26

Nove mere u Srbiji

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade, jedna je od novih mera, koje je predložio Krizni štab, a koje će vlada usvojiti na sednici u četvrtak.
Nove mere, tako, stupaju na snagu od petka, 4. decembra, što znači da će važiti od ovog vikenda, a kako saznajemo, na snazi bi trebalo da bdu dve nedelje od usvajanja.
Podsetimo, sednica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << situacija sa korona virusom, trajala je juče od 12 do oko 13 časova, ali je medicinski deo nastavio zasedanje kako bi preciznije definisao predlog novih mera koji su zatim dostavili Vladi Srbije.
Kako prenosi Blic, juče je na sednici Kriznog štaba predloženo skraćeno radno vreme za mnoge delatnosti, ali i zatvaranje tokom vikenda. Predlog medicinskog dela je da ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade.
Velika novina u predloženim novim merama odnosi se na uslužne delatnosti. Frizeri, kozmetički saloni i slično, ali i butici koji nisu u tržnim cetrima, prema postojećim merama, mogu da rade do 21 čas. Uz skraćenje radnog vremena na 17 sati, drastična promena je da se sve to, zajedno s ugostiteljskim objekitma, bude zatvoreno tokom vikenda.
Podsetimo, premijerka Ana Brnabić najavila je da će danas ili najkasnije sutra biti usvojene nove kako je rekla, nešto restriktivnije mere za suzbijanje epidemije koronavirusa.
Ona je istakla da će se danas sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi zajedno razmotrili “neke mere” i njihovu usaglašenost sa Ustavom.
“Da li će te mere biti najrestriktivnije zavisi od današnjeg broja novozaraženih jer je utorak po pravilu veoma težak dan u tom pogledu. Po jutrošnjem preseku od 8 časova, deluje da će biti težak dan, ali nije takav skok kao u utorak prošle nedelje”, rekla je premijerka za televiziju Pink.
Navodeći da mere koje su već usvojene daju određene rezultate, ona je potvrdila da među članovima Kriznog štaba postoje različita mišljenja koje bi mere bile najdelotvornije.
“Pratimo i situaciju u Evropi i šire, pa se vodimo i time”, rekla je jutros predsednica Vlade Srbije.
Blic

The post Nove mere u Srbiji appeared first on Zenski Magazin.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.