Nova kineska fabrika u Nišu za dalji ekonomski razvoj Srbije

Izvor: RTS, 09.Jun.2020, 17:03

Nova kineska fabrika u Nišu za dalji ekonomski razvoj Srbije

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da će fabrika kineske kompanije "Singju", koja se gradi u Nišu, doprineti daljem ekonomskom razvoju Srbije.
Čen Bo je u Nišu, sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, obišla radove na izgradnji fabrike "Singju".

"Zbog epidemiološke situacije nisam bila tu 12. marta kad je počela gradnja, a danas sam prijatno iznenađena kada vidim da projekat brzo i uspešno napreduje", rekla je Čen Bo.
Navela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da tokom vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona, nije bilo obustave radova na izgradnji fabrike, dodajući da su obe strane zadovoljne saradnjom.
Time se, kaže, pokazuje i da je dobro poslovno okruženje u Nišu.
"Nadam se da će izgradnja fabrike doprineti razvoju kompanije ''Singju'' u Evropi, kao i unapređenju autoindustrije i ekonomskom razvoju Srbije", rekla je Čen i izrazila uverenje da će još kineskih kompanija biti zainteresovano za investiranje u Srbiji i Nišu.
Investicija u Nišu vredna je 60 miliona evra, a u fabrici za proizvodnju prednjih LED svetala za automobile od februara naredne godine posao će dobiti 1.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izgradnje kineske fabrike u Nišu - posao za 1.000 ljudi i ekonomski razvoj juga Srbije

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jun.2020, 00:05

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da će fabrika kineske kompanije "Singju", koja se gradi u Nišu, doprineti daljem ekonomskom razvoju Srbije, posebno juga...Čen Bo je u Nišu, sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, obišla radove na izgradnji fabrike "Singju"..."Zbog epidemiološke situacije...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.