Izvor: Radio 021, 03.Maj.2020, 19:53

Nijedan novi slučaj zaraze virusom korona u Sloveniji

U poslednja 24 časa u Sloveniji nije otkriven nijedan novi slučaj zaraze, iako je napravljeno 500 testova na korona virus, pa ukupni broj inficiranih ostaje 1.439, objavila je danas slovenačka vlada, što je prvi dan bez zaraze posle 4. marta, kada je testiranjem otkriven prvi pozitivan slučaj.

U proteklih nedelju dana zahvaljujući preventivnim merama i restrikcijama broj novozaraženih varirao je od 5 do 11.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
U poslednja 24 časa u Sloveniji su umrle još dve osobe, pa je broj preminulih od kovid-19 96. U bolnicama je još obolelih, jedan manje nego dan ranije, dok je broj teže obolelih na odeljenju intenzivne nege 21 i nije se menja poslednja tri dana.

Iako je situacija s kovidom-19 pod kontrolom, a epidemija se smiruje, slovenački epidemiolozi upozoravaju da to nikako ne znači da će virus nestati i da je opasnost novog rasta širenja zaraze otklonjena, pa je potrebno dosledno se pridržavati mera fizičke distance, higijene i važećih restrikcija u predstojećim danima, nedeljema i mesecima, prenosi Hina.

U Sloveniji je do sada ukupno obavljeno 55.520 testiranja na prisutnost novog korona virusa i potvrđenjo 1.439 zaraženih, što je relativno niski stepen zaraze. Od sutra će u Sloviniji moći da rade lokali i ugostiteljski objekti na otvorenim prostorima bašta i terasa, ponovo su dozvoljene mise uz prisutstvo vernika, a otvaraju se i mnoge uslužne delatnosti.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Slovenija drugi dan uzastopno bez zaraženih, ublažavaju mjere

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2020, 13:57

LJUBLJANA - U zadnja 24 sata u Sloveniji je napravljeno 616 testova na virus korona i već drugi dan zaredom nije otkriven nijedan novi slučaj zaraze pa je i dalje ukupno u zemlji 1439 zaraženih osoba, objavila je u ponedjeljak slovenačka vlada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.