Najgore je prošlo, ali je pitanje kako da preživimo duboku recesiju

Izvor: B92, 25.Dec.2020, 20:02

"Najgore je prošlo, ali je pitanje kako da preživimo duboku recesiju"

Zagreb -- Mikrobiolog Gordan Lauc, član vladinog naučnog saveta za borbu protiv koronavirusa, objavio je da je vrhunac epidemije koronavirusa u Hrvatskoj prošao.

On je to dokazao na nekoliko grafičkih prikaza iz kojih, kako navodi, proizlazi da je vrhunac epidemije korona virusa u Hrvatskoj prošao, ali ne i opasnost, jer sama epidemija nikako nije gotova.

Lauc je, naime, objavio pet grafikona, uz poruku da "slika vredi 1.000 reči", a kako je naveo, "pet dobrih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slika još i više".

"Pandemija nije gotova. U proseku smo vrhunac širenja zaraze (broja novo-zaraženih ljudi) prešli negde u drugoj polovini novembra, ali i dalje moramo biti jako odgovorni i oprezni i dati svoj doprinos u suzbijanju širenja epidemije. Ali, sada sigurno znamo da je u Hrvatskoj najgori deo pandemije već iza nas i sada svi zajedno treba da se manje fokusiramo na pandemiju, a više na to da kao država i kao društvo preživimo duboku recesiju koja je pred nama i koja bi u Evropi mogla biti puno gora nego što to i najcrnji trenutni scenariji predviđaju", napisao je Lauc.

Napomenuo je da nijedan od tih scenarija nije predvideo opseg restrikcija u drugom talasu koje su sada na snazi u velikom delu Evrope.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.