Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na beogradskom aerodromu novi prostor za prihvat putnika tokom vanrednog stanja

Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i zdravlja, zajedno sa Aerodromom "Nikola Tesla", organizovala su novi prostor za prihvat putnika koji u vreme vanrednog stanja dođu u Srbiju, gde će sačekati da ih sanitarni inspektori testiraju na korona virus, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Kako se navodi, za putnike je obezbeđen prostor u neposrednoj blizini dolaznih gejtova, u kome se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nalazi sva potrebna oprema, od fotelja raspoređenih na propisanom rastojanju, aparata sa pijaćom toplom i hladnom vodom, uređenim toaletima i drugim pogodnostima, a gde će putnici boraviti po izlasku iz aviona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je da je poseban prostor organizovan u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa. "Više nije moguće da bilo ko od putnika koji dođu u zemlju ne prođe propisane procedure ulaska u vreme vanrednog stanja. Osim komfornog prostora za putnike, obezbedili smo i posebne prostorije za predstavnike Ministarstva zdravlja, kako bi i oni kvalitetno i nesmetano mogli da rade svoj posao", rekao je Ilić.

On je objasnio da putnici posle testiranja na korona virus nastavljaju ka pasoškoj kontroli, a nakon toga organizovano napuštaju zgradu Aerodroma po utvrđenim procedurama u skladu sa odlukama Vlada Srbije.

Kroz novi prostor prvi su organizovano prošli putnici koji su u petak popodne stigli posebnim letom iz Berlina i Frankfurta, piše u saopštenju.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novi prostor za putnike na aerodromu "Nikola Tesla"

Izvor: B92, 28.Mar.2020

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu u funkciji je novi prostor za prihvat putnika koji u vreme vanrednog stanja dođu u Srbiju, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa Covid-19.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.