Moskovske vlasti razvile mobilnu aplikaciju za pacijente koji se leče od virusa korona

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2020, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovske vlasti razvile mobilnu aplikaciju za pacijente koji se leče od virusa korona

Moskovske vlasti su razvile mobilnu aplikaciju za pacijente koji se leče od virusa korona, a kompletna verzija će biti dostupna u četvrtak, izjavio je šef odeljenja za informacionu tehnologiju u gradskoj skupštini Eduard Lisenko.
On je objasnio da će aplikacija biti dostupna pacijentima koji su izabrali da se leče kod kuće i oni će biti u obavezi da potpišu odgovarajuću saglasnost. „Cilj je razumljiv, jer su to, zaista, slučajevi kod kojih je potvrđena dijagnoza Kovid-19. Glavni zadatak je da se zajedno s pacijentom potvrdi da neće izlaziti napolje. Za vreme boravka u kući, pomoću tehničkih sredstava i ove aplikacije, pacijentima će u potpunosti biti osigurana samodisciplina, a ostalim građanima će to biti znak da se režim samoizolacije poštuje“, naglasio je Lisenko.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.