Lončar i britanska ministarka o vakcini protiv korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 18:29

Lončar i britanska ministarka o vakcini protiv korona virusa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas u Beogradu sa ministarkom Ujedinjenog Kraljevstva za evropsko susedstvo i Amerike Vendi Morton, sa kojom je razgovarao o predstojećoj imunizaciji protiv korona virusa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, teme razgovora bile su i izazovi u pogledu transporta, distribucije i primene vakcina.

Lončar i Morton razgovarali su o mogućnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << unapređenja saradnje dve zemlje, naročito u pogledu očuvanja javnog zdravlja i borbe protiv korona virusa.

Britanska ministarka Vendi Morton izjavila je, nakon sastanka sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je raduje što je sa srpskim ministrom podelila dobre vesti o razvoju vakcina briljantnih naučnika.

Morton, je razgovarala sa Lončarom o razvoju vakcine protiv korona virusa koju zajedno razvijaju Univerzitet Oksford i kompanija Astrazeneka.

Ona je to objavila na svom Tviteru uz fotografiju sa sastanka sa Lončarom.

"Dok se borimo sa zajedničkim izazovom COVID19 u Velikoj Britaniji i Srbiji, raduje nas što smo sa ministrom zdravlja Lončarom podelili nedavne dobre vesti o razvoju vakcina briljantnih naučnika sa UniofOksford i AstraZeneca. Radujemo se boljim danima pred nama", napisala je ona.

Vest o sastanku Lončara i Morton podelila je i ambasada Velike Britanije u Beogradu, koja je objavila da je prvi sastanak Morton imala sa srpskim ministrom.

Kako je objavljeno na Tviteru, dvoje ministara razgovaralo je o mogućnostima za unapređenje saradnje u pogledu očuvanja javnog zdravlja i borbe protiv Kovida-19.

"Ministarka je prenela dobre vesti o razvoju vakcine Univerziteta Oxford i AstraZeneka", objavila je ambasada na Tviteru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.