Konte: Rusija nikada nije tražila da iskoristi situaciju, niti je ikada na tako nešto pomislila

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2020, 09:31

Konte: Rusija nikada nije tražila da iskoristi situaciju, niti je ikada na tako nešto pomislila

Italijanski premijer Đuzepe Konte nazvao je izuzetno uvredljivim aludiranje na to da je Rusija navodno postavljala uslove za pružanje pomoći Italijanima u borbi protiv virusa korona. „Velika je uvreda za italijansku Vladu misliti da pomoć koju dobijamo od Rusije, Kine ili drugih zemalja može da utiče na geopolitički stav Italije. To je velika uvreda, ne samo za mene, već i za Vladimira Putina“, rekao je on u intervjuu za „Bi-Bi-Si“.
Konte je istakao da ne postoji politička pozadina u onome što se trenutno događa. „Putin i ja smo obavili dugačak telefonski razgovor. Želim da istaknem da ruski predsednik nikada nije želeo da iskoristi situaciju u Italiji za vršenje pritiska dok je iskazivao solidarnost sa italijanskim narodom. Rusija to nikada nije tražila, niti je ikada na tako nešto pomislila“, zaključio je italijanski premijer. Borelj: Kina i Rusija koriste zdravstvenu krizu da povećaju svoju geopolitičku ulogu u svetuhttps://t.co/NL5xRcCwcN
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) April 10, 2020 Takođe, italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo istakao je da je Moskva pokazala gest pomoći i solidarnosti. Podsetimo, 15 aviona Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sa vojnim medicinskim stručnjacima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta, kako bi pružili pomoć u borbi protiv Kovida-19.   
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.