Komitet preporučio treću dozu vakcine protiv kovida-19; Brnabić: Slušamo struku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 14:45

Komitet preporučio treću dozu vakcine protiv kovida-19; Brnabić: Slušamo struku

Stručni komitet za imunizaciju preporučio je danas treću dozu vakcine protiv korona virusa, potvrdio je Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i predsednik Nacionalnog korodinacionog tima za imunizaciju Mirsad Đerlek.

Ta vakcina trebalo bi da bude data trećom, takozvanom "buster dozom" vakcine najmanje šest meseci posle druge, a najbolje bi bilo da ljudi prime RNK vakcinu.

Za sada je jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << RNK vakcina kod nas Fajzerova, kao i Modernina koja bi trebalo od oktobra da bude dostupna i u Srbiji.

Brnabić: Očekujem Krizni štab sledeće nedelje, slušamo struku

Premijerka Ana Brnabić očekuje da naredne sedmice bude održana sednica Kriznog štaba, koji će na osnovu preporuke Stručnog komiteta za imunizaciju doneti odluku o trećoj dozi vakcine.

Brnabić je rekla da će se Krizni štab osloniti na odluku, odnosno preporuku stručnjaka.

Stručni komitet za imunizaciju preporučio je u toku dana treću dozu vakcine protiv korona virusa.

Premijerka je poručila da ima dovoljno vakcina da svi prime cepivo, i apelovala još jednom da sve one koji se nisu vakcinisali da to učine, jer je to jedini način da se vratimo normalnom životu, da budemo bezbedni.

"Da im se, čak i ako se zaraze novim sojevima, sačuva život, da nema hospitalizacija, a čak i ako je bude, da bude takva da lekari mogu da ih izleče bez dugotrajnih posledica po zdravlje. Da li će biti treća doza, videćemo, ali svakako ima vakcina i za treću dozu", rekla je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đerlek: Ko će moći da primi treću dozu i koje su prioritetne grupe

Izvor: N1 televizija, 23.Jul.2021

Nacionalno telo za imunizaciju preporučilo je Kriznom štabu da građani Srbije prime i treću dozu vakcine protiv koronavirusa. Da li će ta preporuka i biti usvojena - o tome bi Krizni štab trebalo da odluči 1. avgusta. Mirsad Đerlek je za RTS naveo da je stručni Komitet preporučio Kriznom štabu...

Nastavak na N1 televizija...

Đerlek: Preporuka o tećoj dozi vakcine doneta na osnovu svetskih i domaćih istraživanja

Izvor: Danas, 23.Jul.2021

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek je rekao večeras da je nacionalni stručni komitet predložio, na osnovu preporuka iz svetskih  i domaćih istraživanja, da građani prime i treću dozu vakcine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.