KORONA MITING I KONTRAMITING: Digla se Nemačka, narod ratuje, policija ne zna šta će (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2020, 16:09

KORONA MITING I KONTRAMITING: Digla se Nemačka, narod ratuje, policija ne zna šta će (FOTO)

Protesti koji su počeli juče nastavljeni su i danas

Na hiljade demonstranata u južnoj Nemačkoj okupilo se za vikend da izrazi protest protiv restrikcija uvedenih zbog pandemije, iako organizatori nisu uspeli da mobilišu dovoljno ljudi koji bi napravili krug oko Bodenskog jezera.

U gradu Konstanc održane su i kontra-demonstracije građana koji podržavaju mere vlade protiv pandemije korona virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i koji su želeli da izraze protest protiv grupe ultradesničarskih demonstranata, saopštila je nemačka policija.

Na protestima koji su održani u subotu ukupno je prisustvovalo između 10.500 i 11.000 ljudi, a dvodnevni protesti nastavili su se i danas. Policija veruje da će lepo vreme privući nove učesnike na današnjim protestima.

Organizatori protesta protiv mera u cilju borbe protiv pandemije su očekivali da će okupiti preko 200.000 građana, kao i da će moći da naprave ljudski krug oko Bodenskog jezera.

Nemačka je pandemiju kovid-19 tokom prvog talasa relativno uspešno držala pod kontrolom, ali je u poslednje vreme broj novozaraženih ponovo počeo da raste, zbog čega su uvedene nove restrikcije.

Od početka pandemije, u Nemačkoj je korona virusom zaraženo oko 300.000 ljudi, dok je od posledica kovid-19 preminulo nešto preko 9.500 obolelih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.