Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južne vesti: Sindikat u niškoj Hitnoj pomoći zaposlenima naplaćuje zaštitne maske

Po ceni od 100 dinara zaposleni lekari, medicinske sestre i drugi u niškoj Hitnoj pomoći mogu da kupe zaštitne maske u odbrani od epidemije virusa korona od Sindikata zaposlenih u zdravstvu, čiji su neki od njih, inače, članovi, objavile su danas Južne vesti.

Kako navode Južne vesti, prodaja zaštitnih maski oglašena je u niškoj Hitnoj pomoći, a dok neki poručuju i plaćaju, drugi se žale jer ne žele da daju dodatni novac sindikatu za opremu koja im je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << neophodna.

Iz Sindikata, koji je oglasio prodaju, "danima ne odgovaraju na pitanja novinara".

U tekstu na oglasnoj tabli ove zdravstvene ustanove navodi se da "Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti vrši nabavku zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, po ceni od oko 100 dinara, za sve zainteresovane radnike niške Hitne pomoći", kao i da je potrebno prijaviti se u što kraćem roku "zbog stanja zaliha i isporuke".

U tekstu oglasa se navodi da je za plaćanje predviđena administrativna zabrana.

Predsednica Sindikata Jelena Živković, koja je u oglasu navedena kao lice za kontakt, nije odgovarala na pozive i poruke novinara Južnih vesti, pa nema odgovora odakle Sindikatu maske i zašto ih prodaju svojim kolegama.

Autor: Južne vesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.