Sindikat u niškoj Hitnoj pomoći zaposlenima naplaćuje zaštitne maske, može i administrativna zabrana

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2020, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat u niškoj Hitnoj pomoći zaposlenima naplaćuje zaštitne maske, može i administrativna zabrana

Po ceni od 100 dinara zaposleni lekari, medicinske sestre i drugi mogu da kupe zaštitne maske od Sindikata zaposlenih u zdravstvu, čiji su neki od njih, inače, članovi. Prodaju su oglasili u Hitnoj pomoći, a dok neki poručuju i plaćaju, drugi se žale jer ne žele da daju dodatni novac sindikatu za opremu koja im je neophodna. Pišu i ministru zdravlja, a iz Sindikata danima ne odgovaraju na pitanja novinara.

Oglas za prodaju maski; foto: čitalac“Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti vrši nabavku zaštitnih maski za višekratnu upotrebu za sve zainteresovane radnike niške Hitne pomoći” - stoji u oglasu koji je bio na tabli ove zdravstvene ustanove.

Cena zaštitne maske je oko 100 dinara. Zainteresovani se prijavljuju predsedniku Sindikata Jeleni Živković. Prijavljivanje u što kraćem roku zbog stanja zaliha i isporuke. Plaćanje: Administrativna zabrana - pisalo je u oglasu.

Za vozača i uzbunjivača iz niške Hitne pomoći Dragana Stamenkovića koji u pismu ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru kaže da su svi dobili po 2 zaštitne maske, a da je to iskoristio Sindikat koji je rešio da svojim kolegama prodaje neophodnu opremu.

Nabavna cena ovih platenih maski je 80 dinara po komadu, možda i manje zbog količine. Da li je moguće da u ovakvoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo Sindikat, ma kako se on zvao, zarađuje na medicinskim radnicima? - pita Stamenković.

Dodaje i da su neke njegove kolege, jer im je zaštitna oprema neophodna, naručivale maske po ceni od 100 dinara i da čekaju da stignu.

Predsednica Sindikata Jelena Živković koja je u oglasu navedena kao lice za kontakt, nije odgovarala na pozive i poruke novinara Južnih vesti, pa nema odgovora odakle Sindikatu maske i zašto ih prodaju svojim kolegama.

Podsetimo, u Srbiji je od početka epidemije koronavirusa dugo bila nestašica zaštitnih maski, a pored toga što su mnoge srpske fabrike počele da ih šiju, donacije i više miliona maski su stizale iz Kine i drugih zemalja.

Sve o borbi sa virusom korona najugu Srbije pročitajte - ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južne vesti: Sindikat u niškoj Hitnoj pomoći zaposlenima naplaćuje zaštitne maske

Izvor: Danas, 30.Mar.2020

Po ceni od 100 dinara zaposleni lekari, medicinske sestre i drugi u niškoj Hitnoj pomoći mogu da kupe zaštitne maske u odbrani od epidemije korona virusa od Sindikata zaposlenih u zdravstvu, čiji su neki od njih, inače, članovi, objavile su danas Južne vesti.

Nastavak na Danas...

Sindikat iz Hitne pomoći: Maske smo prodavali jer su bile deficitarne na tržištu i poklanjali po 5 komada

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2020, 16:18

Iako je u oglasu stajalo da se maske prodaju po ceni “oko 100 dinara”, predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu u niškoj Hitnoj pomoći Jelena Živković, koja se redakciji javila tek nakon objavljivanja teksta, kaže da su maske zaposlenima prodavane po 80 dinara. Dodaje i da je svakom članu...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.