Južne vesti: Sindikat u niškoj Hitnoj pomoći zaposlenima naplaćuje zaštitne maske

Po ceni od 100 dinara zaposleni lekari, medicinske sestre i drugi u niškoj Hitnoj pomoći mogu da kupe zaštitne maske u odbrani od epidemije virusa korona od Sindikata zaposlenih u zdravstvu, čiji su neki od njih, inače, članovi, objavile su danas Južne vesti.
 Južne vesti: Sindikat u niškoj Hitnoj pomoći zaposlenima naplaćuje zaštitne maske
Foto: 021.rs
Kako navode Južne vesti, prodaja zaštitnih maski oglašena je u niškoj Hitnoj pomoći, a dok neki poručuju i plaćaju, drugi se žale jer ne žele da daju dodatni novac sindikatu za opremu koja im je neophodna.
 
Iz Sindikata, koji je oglasio prodaju, "danima ne odgovaraju na pitanja novinara".
 
U tekstu na oglasnoj tabli ove zdravstvene ustanove navodi se da "Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti vrši nabavku zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, po ceni od oko 100 dinara, za sve zainteresovane radnike niške Hitne pomoći", kao i da je potrebno prijaviti se u što kraćem roku "zbog stanja zaliha i isporuke".
 
U tekstu oglasa se navodi da je za plaćanje predviđena administrativna zabrana.
 
Predsednica Sindikata Jelena Živković, koja je u oglasu navedena kao lice za kontakt, nije odgovarala na pozive i poruke novinara Južnih vesti, pa nema odgovora odakle Sindikatu maske i zašto ih prodaju svojim kolegama.
  • dragan perković

    31.03.2020 05:17
    A
    U SFRJ zapoleni pa samim tim i lekar ako nema HTZ opremu se udaljava sa posla,piše disciplinska prijava i sleduhe suspenzija i umanjenje plate.Svaka firma je imala osobu koja je kontrolusala,nabavljala HTZ opremu.Postojali su kartoni gde se vidi kojeg datuma je zadužena oprema.Nikad se nije desilo da opreme nema,postojala je inspekcija koja je to kontrolisala.Našij sada inspekciji mnogo teško da to kontroliše.Prišle gidine ja sam 3 meseca u APTIV radio bez radnog idela,rukavica,šlema.
  • Med.sestra

    31.03.2020 00:20
    da li ?
    Samo jednu objavu da mi je videti ili akciju,od strane Sindikata Zdravstva od početka ovog zla.Vredne žene su bar šile maske za ustanove i bolnice jer ih nismo imali a šta ste Vi gospodo ili čime ste to pomogli zaposlene,da ste bar organizovali čuvanje dece ili prevoz za zdravstvene radnike,neki paket pomoći jer posle smene nismo ni za kući a ne za kupovinu, da ne kažem da smo rizični po okolinu i porodicu sa kretanjem....Da su zaposleni pametni da Vam se ukinu članarine i primanja dokle god ovo traje,jer iskreno čime ste zaslužili da na to imate pravo?
  • Dr

    31.03.2020 00:04
    ništa novo
    Ako bi zdravstveni radnici,hteli i smeli,da kažu, u kakvim uslovima rade godinama, bez ikakvih zaštitnih mera i normativa,mnogi od Vas bi bili zgroženi.Nemaš maske,nemaš rukavice,uniforme,obuću...a npr radiš u Hitnoj pomoći.Preko 30 godina,uniforme perem kod kuće...izloženi smo svemu a preko nas i pacijenti,nekad ima nekad nema...Ali SINDIKATI su leglo neradnika i lopova koji gledaju samo sebe.Šta je to što sindikat donese zaposlenom,osim paketića....Ispitajte im visine primanja,vozni park....gde to ima da su plaćeni radničkim članarinama a da primaju duplo više od radnika.Sprega sa vlašću im dozvoljava da tako žive i da se tako ponašaju,imaju letovanja,razne pomoći,privilegije....ali zato obični članovi ništa nemaju.Imaju čak i svoje restorane dok mi nemamo ni topli obrok,svaki sastanak piće ,kafa zakuska....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.