Izvor: Radio 021, 22.Okt.2020, 10:41

Imunolog Janković nakon sednice Kriznog štaba: Bez novih mera, radimo na tome da se poboljša kažnjavanje

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas, posle sednice Kriznog štaba, da nisu pooštravane mere u borbi protiv virusa korona, već da postojeće moraju da se sporovode rigorozno i dosledno.

"Ovoga puta nismo doneli nove mere, niti pooštravali postojeće, već samo insistiramo da se mere poštuju i da se sve sprovede rigorozno", istakao Janković nakon sednice Kriznog štaba i dodao da se radi na pravnom okviru.

On je rekao da delimično imaju pravni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << okvir, ali da rade na tome da poboljšaju kažnjavanje.

"Zabrinuti smo, situacija se pogoršava, ali još uvek mnogo toga zavisi od nas", kazao je dr Janković.

On je rekao i da za sada nema potrebe za prelazak na onlajn nastavu.

Janković je dodao i da će se uskoro koristiti novi testovi.

"Uvodimo brze antigenske tekstove, poboljšanje brze dijagnostike Covida-19", istakao je on.

Dakle, niti je doneta odluka o obaveznom PCR testu za sve putnike koji dolaze iz inostranstva, niti je doneta mera o obaveznom nošenju maski na otvorenom. Ovo je i dalje samo preporuka.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji nisu pooštrene mere, najavljena rigorozna kontrola postojećih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2020

Epidemiolog Srđa Janković izjavio je, posle sednice Kriznog štaba, da nisu pooštravane mere u borbi protiv korona virusa u Srbiji, ali da će postojeće morati da se sprovode rigorozno i dosledno. On je za Radio-televiziju Srbije rekao da, za sada, neće biti uveden obavezan negativan PCR test za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bez pooštravanja mera protiv korone, rigoroznije sprovođenje postojećih

Izvor: VOA, 22.Okt.2020

U poslednja 24 sata, do četvrtka u 15 sati, u Srbiji su od koronavirusa preminule dve osobe, potvrđeno je 416 novih slučajeva i testirano je 6.725 ljudi, objavljeno je danas na sajtu covid19.rs. Na bolničkom lečenju je 515 pacijenata, od kojih 24 osobe koriste respirator. Ukupan broj preminulih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.