Bez pooštravanja mera protiv korone, rigoroznije sprovođenje postojećih

Izvor: VOA, 22.Okt.2020, 11:39

Bez pooštravanja mera protiv korone, rigoroznije sprovođenje postojećih

U poslednja 24 sata, do četvrtka u 15 sati, u Srbiji su od koronavirusa preminule dve osobe, potvrđeno je 416 novih slučajeva i testirano je 6.725 ljudi, objavljeno je danas na sajtu covid19.rs. Na bolničkom lečenju je 515 pacijenata, od kojih 24 osobe koriste respirator. Ukupan broj preminulih je 783, a procenat smrtnosti je 2,09. Od početka epidemije registrovano je 37.536 slučajeva, a testirano je 1.263.246 uzoraka. Mere u borbi protiv epidemije koronavirusa u Srbiji neće biti pooštrene, izjavio je nakon sednice Kriznog štaba u četvrtak imunolog Srđa Janković, rekavši da je ukazano da se rigorozno moraju sprovoditi postojeće. On je rekao i da za sada nema potrebe za zatvaranje škola i prelazak na online nastavu, prenosi FoNet. Ovoga puta nismo doneli nove mere, niti pooštravali postojeće, već samo insistiramo da se važeće mere poštuju i da se sve kontrole sprovede rigorozno, istakao je Janković i dodao da se radi na pravnom okviru. Prema njegovim rečima, dosadašnje mere delimično imaju pravni okvir, ali se radi na tome da se kažnjavanje poboljša. Zabrinuti smo, situacija se pogoršava, ali još uvek mnogo toga zavisi od nas, izjavio je Janković. On je najavio da će se uskoro koristiti novi testovi. "Uvodimo brze antigenske tekstove, poboljšanje brze dijagnostike kovida19", rekao je Janković. Dakle, niti je doneta odluka o obaveznom PCR testu za sve putnike koji dolaze iz inostranstva, niti je doneta mera o obaveznom nošenju maski na otvorenom. Ovo je i dalje ostalo kao preporuka, prenosi Blic.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Krizni štab – bez pooštravanja mera, rigorozno poštovati postojeće

Izvor: OkRadio.rs, 22.Okt.2020

Imunolog dr Srđa Janković rekao je nakon sednice Kriznog štaba da se ne uvode nove mere, već da postojeće moraju da se sprovode rigorozno i dosledno. Janković je naveo da za sada neće biti uveden obavezan pi-si-ar test za ulazak u Srbiju i da nema potrebe da škole pređu na onlajn nastavu.   Ocenjuje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.