Krizni štab naložio dosledno sprovođenje preventivnih mera

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2020, 13:20

Krizni štab naložio dosledno sprovođenje preventivnih mera

Imunolog Srđa Janković izjavio je da Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 na današnjoj sednici nije doneo novo pooštravanje mera, već će postojeće biti strogo kontrolisane i moraće da se sprovode dosledno i rigorozno.
Janković je novinarima nakon sednice tog tela objasnio da je naglasak stavljen na to da se mere koje su na snazi sprovedu oštrije, da se više ne toleriše njihovo kršenje i da se time spreči da se situacija dalje pogoršava. Radi se na pravnom okviru koji bi omogućio da se sankcionišu oni koji krše mere, rekao je on, upućujući pritom apel građanima da se pridržavaju mera, a nadležnima da kontrolišu njihovo poštovanje. Krizni štab je zabrinut zbog trenutne epidemijske situacije jer se ona pogoršava, ali možemo još mnogo toga da uradimo i dosta toga zavisi od nas. Janković je, odgovorajući na pitanja novinara, rekao da za sada PCR test nije potreban za ulazak u zemlju, ali da je ta mera moguća u budućnosti. Na današnjem sastanku Kriznog štaba doneta je odluka o uvođenju brzih antigenskih testova, tamo gde je to odgovarajući indikovani test, a to znači brža dijagnostika kovida, preneo je on i dodao da se podaci o tome koliko je zaraženih po gradovima mogu dobiti u Institutu "Batut". Prema njegovim rečima, za sada nema potrebe za zatvaranje škola i prelazak na onlajn nastavu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.