Gračanica u zelenoj zoni, srpske opštine na severu u crvenoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2021, 16:56

Gračanica u zelenoj zoni, srpske opštine na severu u crvenoj

U poslednja 24 sata potvrđeno je novih 321 slučajeva korona virusa, a pet pacijenata je preminulo, objavio je danas Institut za javno zdravlje u Prištini.

Testirano je 1.648 osoba, prenosi Koha.

Trenutno aktivno je 6.896 osoba, od kojih je najviše u Prištini.

Od početka pandemije od korona virusa obolelo je 53.264, a preminulo 1.368 osoba.

Gračanica u zelenoj zoni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpske opštine na severu u crvenoj

Prema novoj odluci ministarstva zdravlja u Prištini o podeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih korona virusom na nedeljnom nivou, opština Gračanica od večeras se nalazi u zelenoj zoni, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Radio KiM.

Zelena zona uključuje opštine sa malim rizikom, u kojima je na nedeljnom nivou jedan do 75 zaraženih na 100.000 stanovnika. U zelenoj zoni nalaze se 24 opštine - Gračanica, Klokot, Đakovica, Kamenica, Glogovac, Srbica, Istok, Dečani, Štrpce, Klina, Štimlje, Novo Brdo, Vitina, Prizren, Suva Reka, Kačanik, Orahovac, Mališevo, Đeneral Janković, Dragaš, Mamuša, Gnjilane i Ranilug.

Žuta zona uključuje opštine sa srednjim rizikom, odnosno opštine u kojima je između 76 i 150 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno.

U žutoj zoni je šest opština - Južna Mitrovica, Lipljan, Podujevo, Vučitrn, Parteš i Junik.

U opštinama koje se nalaze u crvenoj zoni postoji najveći rizik od širenja epidemije, odnosno one imaju više od 151 inficiranu osobu na 100.000 stanovnika.

U crvenoj zoni nalazi se sedam opština - Priština, Kosovo Polje, Severna Mitrovica, Zvečan, Obilić, Zubin Potok i Leposavić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na Kosovu 321 novi slučaj korone, umrlo pet osoba

Izvor: N1 televizija, 08.Jan.2021

Na Kosovu je u poslednja 24 časa registrovan 321 slučaj koronavirusa od 1.648 testiranih uzoraka, a umrlo je pet osoba, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.