Dragiša Mišović: Majka i beba dobro, testirane na koronu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dragiša Mišović": Majka i beba dobro, testirane na koronu

Porodilja sumnjiva na korona virus, koja se danas porodila u bolnici "Dragiša Mišović", i njena beba su dobro, testirane su na Kovid-19 i izolovane jedna od druge, izjavila je upravnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dragiša Mišović" Slađana Mihajlović i dodala da je porodilište od danas određeno za porođaje trudnica zaraženih i sumnjivih na korona virus.

''U našem porodilištu danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rođena prva beba čija je majka sumnjiva na virus Kovid-19. Devojčica je teška 3.290 grama, dugačka 53 centimetara i dobila je ocenu deset'', rekla je Mihajlovićeva za Tanjug.

Dodala je da je porodilja iz Inđije i da su ona i suprug bili u izolaciji po njegovom povratku iz Italije gde je radio kao vozač.

Mihajlovićeva kaže da su majka i beba testirane na korona virus i da je porodilja izolovana od bebe kako ne bi došlo do eventualne infekcije.

''Sve porodilje kod kojih je potvrđen korona virus biće testirane pre nego što budu otpuštene kući, a one koje su sumnjive na Kovid -19, biće testirane posle porođaja, kao i njihove bebe, a u zavisnosti od rezultata, infektolozi će propisati terapiju'', objasnila je Mihajlovićeva.

Nakon što je KBC ''Dragiša Mišović'' proglašen za bolnicu Kovid-19, sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo otpuštane su zdrave pacijentkinje, a u subotu je otpuštena poslednja pacijentkinja posle čega su, kaže Mihajlovićeva, sprovedene sve mere kako bi porodilište bilo spremno za prihvat zaraženih trudnica i onih koje su sumnjive na korona virus.

''Za vikend je bez prestanka radila tehnička služba, celokupno medicinsko osoblje i svi lekari kako bismo prilagodili kliniku za bolnicu Kovid 19 i kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici bili maksimalno zaštićeni'', kazala je Mihajlovićeva.

Naglasila je da se propisane mere zaštite u potpunosti primenjuju i da su svi zaštićeni, od spremačica do lekara i pacijenata.

Inače, porodilište u KBC ''Dragiša Mišović'' je prošle godine proglašeno za najbolje porodilište u Srbiji.

''U 2018. godini imali smo oko 2.000 porođaja, a prošle godine blizu 2.800 porođaja. Nadamo se još većem broju porođaja kada sve ovo prođe'', navela je Slađana Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.