Dr Gojković izneo važne podatke o koroni u Srbiji: Otkrio šta nam donosi zimski period!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 10:56

Dr Gojković izneo važne podatke o koroni u Srbiji: Otkrio šta nam donosi zimski period!

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Gojković ističe da smo pripremljeni za zimu

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković kazao je da se od ranije govorilo o tome da će tokom jeseni i zime biti mnogo problema sa korona virusom i da se Srbija zbog toga kao država pripremila za zimski period tako što je ojačala svoje kapacitete.

On je kazao da od marta meseca Krizni štab postupa u skladu sa aktivnom epidemiološkom situacijom, ali se priprema i za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moguće teže scenarije koji mogu da dođu.

- Od početka smo pričali da će ovo biti dugotrajna borba, da neće biti nimalo lako ni za koga u svetu, pa ni za nas - rekao je Gojković.

On je naglasio da je kompletna Arena pretvorena u kovid bolnicu i da se na tome radilo tri, četiri meseca.

- Pripremano je maksimalno povećanje kapaciteta i opreme. Tokom prethodnih meseci smo puno naučili - kazao je Gojković.

On je naveo da je u ovom trenutku stanje u Vojvodini stabilno, ali nesigurno zbog pojave virusa u svim vojvođanskim upravnim okruzima.

- Brojke novozaraženih na dnevnom nivou su mnogo manje nego u centralnoj Srbiji, pogotovo u Beogradu - naveo je Gojković i dodao da je ponosan na sve građane Vojvodine.

Gojković je rekao da građani treba da shvate u kakvoj se situaciji nalazi naše okruženje, a u kakvoj mi.

- Moramo biti, to nije razlog za paniku i strah, moramo biti izuzetno oprezni i postupati po onom što kaže struka i nauka - istakao je Gojković.

Duška Ignjatović, načelnica Klinike za anesteziologiju i reumatologiju KBC Dragiša Mišović, rekla je da je ova bolnica prvog dana postala kovid centar i da je to bila veoma brza reorganizacija.

- Od starta smo bili određeni da primamo najteže pacijente iz Beograda i cele Srbije. Sada imamo jedno veliko iskustvo, preko 2.000 pacijenata je prošlo kroz našu kuću - rekla je Ignjatović.

Kako je navela, ova bolnica se 1. oktobra vratila na normalan režim rada, što se zbog rasta broja zaraženih koronavirusom može promeniti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Gojković: Stanje u Vojvodini stabilno, ali nesigurno

Izvor: NoviSad.com, 18.Okt.2020

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković govoreći o epidemiji koronavirusa u Srbiji, kaže da od marta meseca Krizni štab postupa u skladu sa aktivnom epidemiološkom situacijom, ali se i priprema za moguće teže scenarije koji..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.