Đerlek:  Dva meseca lavovske borbe, danas 16 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 08:41

Đerlek: Dva meseca lavovske borbe, danas 16 pacijenata

Pre dva meseca počelo je povećanje broja obolelih od korona virusa u Novom Pazaru, a koordinator kovid bolnica u tom gradu Mirsad Đerlek izjavio je da su prošla dva teška meseca lavovske borbe svih zdravstvenih radnika.

Đerkel je za RTS podsetio da je 21 dan u bolnici bilo 400 pacijenata i istakao da je danas 16 hospitalizovanih, da nijedan pacijent nije na respiratoru i da nema preminulih.

"Na pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koraka smo do uspeha, uspeli smo da pobedimo jer smo pokazali jedinstvo na svim nivoima", rekao je Đerlek.

On je ukazao da iskustvo ipak uči da treba biti obavezan non stop i da sve zavisi od građana.

"Novi talas može biti i u septembru, ali mi smo spremni za najgori scenario ako se bude pojavio", naglasio je Đerlek.

On je rekao da je pedijatrija u novopazarskoj bolnici već počela da radi i izrazio nadu da će cela bolnica u narednih desetak dana izaći iz kovid sistema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Novom Pazaru se epidemija stabilizuje

Izvor: Danas, 12.Avg.2020

U bolnici u Novom Pazaru, gde je pre dva meseca ležalo 400 zaraženih korona virusom, danas je 16 zaraženih pacijenata, niko nije na na respiratoru, a nema preminulih, izjavio je koordinator kovid bolnice u tom gradu Mirsad Đerlek.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.