“Kovid kraljica”: Dr. Tanja bila je na prvoj liniji borbe protiv korone u Pazaru – Misija je završena

Izvor: SandzakPress.net, 11.Avg.2020, 12:14

“Kovid kraljica”: Dr. Tanja bila je na prvoj liniji borbe protiv korone u Pazaru – Misija je završena

Dr. Tanja Petrović, anesteziolog rodom iz Kraljeva, odazvala se na ispomoć u KBC Dragiša Mišović marta meseca, kada je u našoj zemlji proglašena epidemija korona virusa, a svoje znanje ubrzo je primenila i u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, gde je, zbog alarmantnosti situacije, njihovom sistemu bila preko potrebna. Doktorka Petrović jedna je od zaslužnih za podizanje zdravstvenog sistema u Novom Pazaru na noge, a dobila je i nadimak “kovid kraljica”. – Kada sam došla, ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << su bili preumorni, dosta njih se i zarazilo pa nije moglo da radi. Situacija je zaista bila teška. Ovaj posao ne bih mogla sama da iznesem, već su se priključili i lekari iz Bosne, Kruševca, Ćuprije… Bila sam u ulozi koordinatara, a uz njihovu pomoć smo kao tim izneli sve ovo. Ovde nema pojedinačnih heroja. Heroji su i oni koji su nam ovde donosili vodu da imamo šta da popijemo kad izađemo iz skafandera. Radili smo na 36 stepeni – rekla je dr Petrović za TV Prva. Kako kaže, u sećanju će joj kao najteža slika ostati scena iz prvog dana, kada je stigla u Novi Pazar. – Najteža slika je bilo to kada sam došla u bolnicu prvog dana i videla premorene kolege, medicinske sestre koji padaju s nogu. Ta slika njihovog umora, crnih podočnjaka, ispijenosti, neprospavanih noći i pacijenata sa najtežom kliničkom slikom… to je na mene ostavilo najjači utisak – priseća se ona. Posle nekoliko nedelja teške borbe, njena misija je u petak završena. – Što se tiče respiratorne jedinice, ta misija je završena. Nemamo više pacijenata na respiratoru. Danas podnosim izveštaj, idem da se razdužim kako bi se to reklo – navela je anesteziolog koja je zavolela Novi Pazar i odlučila da ostane još koji dan kako bi uživala u čarima ovog grada. (Telegraf) The post “Kovid kraljica”: Dr. Tanja bila je na prvoj liniji borbe protiv korone u Pazaru – Misija je završena appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Đerlek: Dva meseca lavovske borbe, danas 16 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 08:41

Pre dva meseca počelo je povećanje broja obolelih od korona virusa u Novom Pazaru, a koordinator kovid bolnica u tom gradu Mirsad Đerlek izjavio je da su prošla dva teška meseca lavovske borbe svih zdravstvenih radnika...Đerkel je za RTS podsetio da je 21 dan u bolnici bilo 400 pacijenata i istakao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.