Cena ruske vakcine za izvoz najmanje 10 dolara za dve doze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 08:38

Cena ruske vakcine za izvoz najmanje 10 dolara za dve doze

Cena ruske vakcine protiv korona virusa za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze, rekao je predsedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.

"Prema našim procenama, cena će biti najmanje 10 dolara za dve doze, za tržište izvoza", rekao je on za TV kanal Rusija-24, navodeći da će prve serije verovatno biti skupe.

Vakcina će postati jeftinija kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim, kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Repik, prenosi TASS. Rusija je prva zemlja koja je juče registrovala vakcinu protiv korona virusa koja se zove Sputnjik V.

Rusija planira proizvodnju pet miliona doza vakcina mesečno

Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina protiv korona virusa mesečno u decembru i januaru, rekao je juče direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju "Gamaleja", Aleksandar Gintsburg.

"Prema planu, očekuje se da će kompanije dostići svoj pun kapacitet u decembru ili januaru. Kapacitet treba da bude oko pet miliona vakcina mesečno, možda i vise", rekao je Gintsburg novinarima.

Ako bude tako, čitava zemlja će biti snabdevena adekvatnim lekom za godinu dana, naveo je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je objavio da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv Kovida 19 u svetu koju je razvio centar "Gamaleja".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Objavljeno kolika će biti cena ruske vakcine protiv korone

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2020

Cena ruske vakcine protiv virusa korona za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze, rekao je predsedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik..."Prema našim procenama, cena će biti najmanje 10 dolara za dve doze, za tržište izvoza", rekao je on za TV kanal...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.