Izvor: Radio 021, 13.Avg.2020, 09:05

Objavljeno kolika će biti cena ruske vakcine protiv korone

Cena ruske vakcine protiv virusa korona za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze, rekao je predsedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.

"Prema našim procenama, cena će biti najmanje 10 dolara za dve doze, za tržište izvoza", rekao je on za TV kanal Rusija-24, navodeći da će prve serije verovatno biti skupe.

Vakcina će postati jeftinija kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Repik.

Rusija je prva zemlja koja je registrovala vakcinu protiv Covid-19 koja se zove Sputnjik V.

Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina mesečno u decembru i januaru, rekao je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju "Gamaleja", Aleksandar Gintsburg.

"Prema planu, očekuje se da će kompanije dostići svoj pun kapacitet u decembru ili januaru. Kapacitet treba da bude oko pet miliona vakcina mesečno, možda i vise", rekao je Gintsburg novinarima.

Ako bude tako, čitava zemlja će biti snabdevena adekvatnim lekom za godinu dana, naveo je on.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Otkriveno kolika će da bude CENA RUSKE VAKCINE protiv korone za međunarodno tržište

Izvor: Blic, 13.Avg.2020

Cena ruske vakcine protiv korona virusa za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze, rekao je predsedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.