Objavljeno kolika će biti cena ruske vakcine protiv korone

Cena ruske vakcine protiv virusa korona za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze, rekao je predsedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.
Objavljeno kolika će biti cena ruske vakcine protiv korone
Foto: Pixabay
"Prema našim procenama, cena će biti najmanje 10 dolara za dve doze, za tržište izvoza", rekao je on za TV kanal Rusija-24, navodeći da će prve serije verovatno biti skupe.
 
Vakcina će postati jeftinija kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim, kazao je Repik.
 
Rusija je prva zemlja koja je registrovala vakcinu protiv Covid-19 koja se zove Sputnjik V.
 
Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina mesečno u decembru i januaru, rekao je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju "Gamaleja", Aleksandar Gintsburg.
 
"Prema planu, očekuje se da će kompanije dostići svoj pun kapacitet u decembru ili januaru. Kapacitet treba da bude oko pet miliona vakcina mesečno, možda i vise", rekao je Gintsburg novinarima.
 
Ako bude tako, čitava zemlja će biti snabdevena adekvatnim lekom za godinu dana, naveo je on.
  • gradjaninX

    13.08.2020 13:25
    Ps ovim tempom oni ce samo Rusiju vakcinisati dve godine...
  • Марина

    13.08.2020 13:07
    Pera @ Нема зла за које запад није крив и које запад није створио, али сада и убудуће је само његово постојање искључиво ствар руске и кинеске добре воље. Немате чему да се надате.
  • Saki

    13.08.2020 12:31
    Izvolite rusofili, stanite u red.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.