Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 00:15

Boka u finalu traži utehu, Banfild sa razlogom veruje u čudo

Verovali su na Bombonjeri da bi ove sezone mogli da se domognu trofeja u Kopa Libertadores, umesto toga večeras će pokušati da osvoje prvi Kup Dijega Maradone

Kako je nastavak sezone u argentinskoj Primeri konstantno odlagan zbog pandemije virusa korona, čelni ljudi saveza odlučili su da osnuju novo takmičenje. Tako je nastao Kup Dijega Armanda Maradone. Novoformirano takmičenja počelo je 30. oktobra, a večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će biti dodeljen i šampionski trofej, na stadionu u San Huanu će se sastati Boka Juniors i Banfild.

Ekipe su podeljene u šest zona na početku takmičenja, prva dva mesta u zoni značila su prolazak u plej-of. U plej-ofu su napravljene dve grupe sa po šest timova, pobednici grupa Boka i Banfild našli su se u velikom finalu. Osvajaču turnira ide i mesto u narednom izdanju Kopa Libertadores, pa pošto je Boka već obezbedila vizu za elitno takmičenje čini se da Banfild ima i motiv više.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Boka ulazi u lošem raspoloženju u finale, posle debakla u polufinalu Kopa Libertadores. Verovali su plavo-zlatni da bi mogli da prekinu post i dođu do prvog trofeja u ovom takmičenju još od 2007. godine, ali ih je Santos razbio u revanšu (3:0), te će osvajanjem trofeja u Kupu ekipa Migel Anhela Rusoa pokušati da popravi raspoloženje. Fudbaleri Boke su u San Huan stigli bez ikakve pompe i pratnje, ali i bez Karlosa Teveza. Otac legendarnog napadača ima problema sa zdravljem, pa je popularni Apače želeo da bude uz njega, ali to ne znači da neće nastupiti večeras. Naknadno će se priključiti ekipi i odigrati ulogu u velikom finalu.

Sa druge strane, Banfild je deklasirao San Lorenco u poslednjem meču grupne faze (4:1) i u sjajnom raspoloženju čeka duel sa Bokom. Navijači zeleno-belih su ispratili svoje ljubimce kako dolikuje, pratili su ih uz pesmu i bakljadu sve do aerodroma, što je jasan pokazatelj koliko im predstojeće finale znači.

¡Hoy juega el Taladro, el Sur está de fiesta! ????????????????

???? #VamosTaladro pic.twitter.com/XOsOHdBPFk

Ruso će definitivno promešati karte, Eduardio Salvio će se posle očajnog izdanja protiv Santosa preseliti na klupu i mesto u startnoj postavi će ustupiti Ervinu Kardoni. Umesto Franka Soldana u startnih 11 se očekuje mladi Alan Varela. Biće promena i u odbrani, umesto Leonarda Hare bi od prvog minuta šansu trebalo da dobije Hulio Bufarini, dok se očekuje da Peruanaca Karlos Zambrano dobije šansu umesto Lisandra Lopeza.

Boka: Esteban Andrada - Hulio Bufarini, Karlos Zambrao, Karlos Iskeirdos, Frank Fabra - Nikolas Kapaldo, Jorman Kampuzano, Alan Varela - Edvin Kardona, Sebastijan Vilja, Karlos Tevez

Sa druge strane Havijer Sanguineti ima na raspolaganju sve igrače, pa će na teren od prvog minuta moći da izvede najjaču postavu.

Banfild: Maurisio Arboleda - Emanuel Koronel, Aleksis Maldonado, Lusijalo Loljo, Klaudio Bravo - Horhe Rodrigez, Đulijano Galopo, Martin Pajero, Fabijan Bordogaraj, Maurisio Kuero - Agustin Fontana

Poslednji put su se ove dve ekipe sastale još u avgustu 2019. godine, kada je Boka slavila golom Soldana u 19. sekundi (treći najbrži gol u istoriji kluba).

Za Banfild je ovo istorijska prilika, u svojoj 125 godina dugoj istoriji zeleno-beli su osvojili titulu u Primeri 2009. godine i trofej u Kupu još 1920. godine. Boka sa druge strane traži utehu i nešto srećniji završetak razočaravajuće sezone.

KUP DIJEGA MARADONE - FINALE

Ponedeljak

02.10: (3,50) Banfild (3,05) Boka Juniors (2,15)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.