Amerika druga u svetu po broju žrtava korona virusa: Ostvaren rekord smrti u jednom danu, očekuje se najgore

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2020, 11:27

Amerika druga u svetu po broju žrtava korona virusa: Ostvaren rekord smrti u jednom danu, očekuje se najgore

Država Njujork je 20. marta naredila da svi njeni građani ostanu u svojim kućama.

Broj preminulih od korona virusa Kovid-19 u Sjedinjenim Američkim Državama porastao je na 14.600 i ta zemlja je po broju žrtava dospela na drugo mesto u svetu, odmah iza Italije.

Zvaničnici SAD su upozorili Amerikance da ove nedelje očekuju alarmantnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << statistiku epidemije korona virusa, iako je referentni model Američkog univerziteta smanjio svoja predviđanja smrtnosti za 26 odsto na ukupno 60 hiljada.

Ipak, u utorak je evidentiran rekordni, dnevni broj smrtnih slučajeva - više od 1. 900 preminulih u jednom danu.

Država Njujork je 20. marta naredila da svi njeni građani ostanu u svojim kućama, osim onih zaposlenih u vitalnim privrednim granama, a danas ta obaveza važi za više od 94 odsto žitelja SAD.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Džek Dimić iz Njujorka: Nema panike, straha, redova, ali ni restrikcije kretanja

Izvor: B92, 09.Apr.2020

Broj preminulih u Sjedinjenim Američkim Džavama porastao je na 14.600, a ta zemlja je po broju žrtava od virusa na drugom mestu u svetu, odmah iza Italije. Američki zvaničnici su upozorili Amerikance da ove nedelje očekuju alarmantnu statistiku epidemije...Država Njujork je jedna od žarišta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.