AKTUELNO: U Srbiji su u poslednja 24 časa od posledica korona virusa preminule 64 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2021, 08:11

AKTUELNO: U Srbiji su u poslednja 24 časa od posledica korona virusa preminule 64 osobe

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, zabeležen 6.001 novi slučaj koronavirusa, od testiranih 20.128 uzoraka. Od posledica zaraze preminule su 64 osobe. Na bolničkom lečenju nalazi se 6.780 pacijenata, od kojih je 282 na respiratoru.

Prema rečima šefa SZO Gebrejesusa potrebno je izvući pouke iz trenutne pandemije, kako bismo se pripremili za sledeću.

"Sa biološke tačke gledišta, nesumnjivo je da će se jednog dana pojaviti još jedan virus koji jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nećemo moći da obuzdamo", rekao je on na sastanku ministara zdravlja i finansija G20.

Gebrejesus smatra da je svetu potrebna ojačana SZO, novi finansijski mehanizam za obezbeđivanje borbe protiv pandemija i efikasnije upravljanje stvaranjem saveta za finansiranje za borbu protiv zdravstvenih pretnji i potpisivanjem sporazuma o pandemiji.

11.38 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 49 novoobolelih

Epidemijska situacija u Srbiji je izuzetno teška. Ni posle 20 meseci pandemije, korona ne posustaje. Sve je više

Na to koliko je epidemijska situacija u zemlji ozbiljna, upozorava i broj dece obolele od kovida 19 sa težom kliničkom slikom.

Kombinovani model nastave od ponedeljka će se primenjivatiu srednjim školama u Beogradu, Nišu, Velikom Gradištu, Vrnjačkoj Banji, Kuli i Šapcu.

U obrazovnom sistemu situacija ipak nije alarmantna, kažu nadležni, navodeći da je oko 5.000 dece školskog uzrasta zaraženo koronavirusom

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO U Srbiju stiglo još pola miliona doza vakcine Sputnjik V; Novi rekordan broj novoobolelih

Izvor: B92, 30.Okt.2021

Epidemijska situacija u Srbiji je izuzetno teška. Ni posle skoro dve godine pandemije, korona ne posustaje...U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno 6.001 novoobolelih od kovida 19, dok su od posledica ove bolesti preminule 64 osobe...Od početka epidemije u Srbiji je testirano 6.296.571‬ uzoraka,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.