AKTUELNO: U Srbiji 66 novoobolelih, 5 preminulih i 11 pacijenata na respiratorima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021, 10:36

AKTUELNO: U Srbiji 66 novoobolelih, 5 preminulih i 11 pacijenata na respiratorima

Epidemijska situacija je stabilna, ali neizvesna zbog velikog opuštanja i nedovoljnog broja vakcinisanih.

U poslednja 24 sata registrovano je 66 novoobolelih od korone od ukupno 7.309 testiranih. Preminulo 5 osoba, na respiratorima se nalazi 11 osoba

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar smatra da ukoliko se tempo imunizacije ne ubrza situacija bi mogla da se pogorša već za nekoliko nedelja.

"Ne mislim da je korona završena, imaćemo još izazova, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mislim da smo se mentalno opustili, a nemamo dovoljno vakcinisanih za kolektivni imunitet", upozorila je premijerka Ana Brnabić.

Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon rekao je u da se situacija stabilizuje, čak približava uobičajenoj, ali da situacija nije bezbedna.

"Očekujemo da nam stigne indijski soj, pitanje je samo kako će stići. Svu pažnju treba usredsrediti na vakcinisanost, nema drugog izlaza", istakao je Kon dodajući da mlade na sve načine treba privući na imunizaciju.

10.24 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji deseti dan bez novozaraženih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji deseti dan zaredom nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, dok je pet osoba izašlo iz izolacije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji deseti dan bez novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji deseti dan zaredom nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, dok je pet osoba izašlo iz izolacije...U izveštaju Kriznog štaba Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica navedeno je da je u Zavodu za javno zdravlje u tom gradu prethodnog dana obrađeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.