AKTUELNO: Preminulo 8 pacijenata, kovidom zaraženo još 467 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2020, 08:44

AKTUELNO: Preminulo 8 pacijenata, kovidom zaraženo još 467 osoba

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirana još 10.381 osoba, a rezultat je bio pozitivan u 467 slučajeva. Od posledica COVID-19 preminulo je još osam pacijenata. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 169 pacijenata.

U Srbiji je od početka pandemije korona virus potvrđen kod 23.730 osoba, od čijih su posledica preminula 534 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pacijenta.

15.38 - U KCV 310 pacijenata na lečenju od kovida

NOVI SAD, 26. jula (Tanjug) - U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 310 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa, saopšteno je iz KC Vojvodine.

Od tog broja, kako se navodi, kod 20 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

15.30 - Najviše zaraženih u danu, Beograd najveće žarište

Danas je zabeležen do sada najveći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19 - 467, međutim neki drugi pokazatelji ukazuju da ima mesta za blagi optimizam, izjavila je danas zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević i dodala da je Beograd i dalje najveće žarište, a da je u poslednjih 24 dana najveća stopa oboljevanja u Kragujevcu.

14.44 - Mačvanski okrug: Još 112 zaraženih, od toga 63 u Šapcu

U Mačvanskom okrugu potvrđeno je još 112 novih slučajeva zaraze korona virusom, ukupno 2.606 od početka pandemije.

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, najveći broj novoobolelih zabeležen je u Šapcu, u kojem je korona virus potvrđen kod još 63 pacijenta, prenosi RTS.

12.12 - Pelemiš: Samo uz mere prevencije možemo da sprečimo bolest

Član Republičkog kriznog štaba, infektolog Mijomir Pelemiš, izjavio je jutros da, budući da ne postoji drugačija odbrana od virusa korona, bolest može da se spreči samo uz poštovanje svih mera prevencije.

"Pozivam sve da razmisle da svojim ponašanjem ne ugrožavaju samo sebe već svoje najmilije, kao i svoju okolinu. Nadam se da im je stalo do njih", istakao je Pelemiš za televiziju Prva.

On je dodao da je virus među nama te da ne znamo ko ima prisutan virus, a ko nema.

12.01 - U Moravičkom okrugu preminule još dve osobe

U prethodna 24 časa od korona virusa su na teritoriji Moravičkog okruga preminule još dve osobe.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice preminuo je muškarac (79) iz Ivanjice, dok je u Kliničkom centru Zemun bitku sa novim virusom izgubio i muškarac iz Čačka star 60 godina, prenosi agencija RINA.

11.58 - Vučić: Očekujem pad broja zaraženih sledeće sedmice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će broj zaraženih virusom korona početi da opada sledeće nedelje, a povodom peticije grupe lekara koji su zatražili smenu Kriznog štaba poručuje da će uvek biti na strani zdravstvenih radnika koji sebe nesebično daju da bi spasili ljudske živote.

11.53 - U Novom Sadu 15 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera

Sanitarna inspekcija podnela je 15 prekršajnih prijava protiv odgovornih lica tokom pojačane kontrole sprovođenja protivepidemijskih mera u Novom Sadu proteklih dana, a najveći deo odnosio se na ne nošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance, saopštila je danas pokrajinska vlada.

U saopštenju se navodi da je vanrednim nadzorom poštovanja propisanih mera kontrolisano 40 objekata, među kojima je najviše bilo ugostiteljskih objekata, tržnih centara i prodavnica.

10.11 - Jedan novi slučaj infekcije koronom u Prokuplju, pozitivno 25

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 47 pacijenata, a od tog broja 25 je pozitivno na virus korona.

Kako je objavljeno na sajtu grada, iz bolnice kažu da su svi hospitalizovani pacijenti sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom, dok se na kiseoničkoj potpori trenutno nalazi pet pacijenata.

09.29 - Kovid19 može da izazove fibrozu pluća

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da korona virus kod jednog broja ljudi može da ostavi teže posledice u vidu ožiljaka, fibroze pluća.

Kako kaže, posledice se mogu javiti i kod onih pacijenata koji su imali i lakšu kliničku sliku.

09.07 - U Boru tri nova slučaja zaraze virusom korona, ukupno 32

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar, na teritoriji Bora su, prema najnovijim informacijama, registrovana tri nova slučaja virusa korona.

Kako je objavljeno na sajtu grada Bora, jedna osoba je izlečena.

09.03 - U Kraljevu se smanjuje broj zaraženih, 9 novih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, na dan 24. jula, od 62 uzorka testirana na virus korona devet je pozitivno, dok je jedna osoba preminula od posledica virusa.

08.35 - U Vrnjačkoj banji situacija se polako smiruje

Zbog epidemiološke situacije u okruženju prouzrokovane širenjem koronavirusa u Vrnjačkoj banji je na snazi odluka opštinskog štaba o proglašenju vanredne situacije.

Ivan Džatić, zamenik predsednika opštine kaže da se situacija polako smiruje i da je prema poslednjim podacima registrovano 67 pozitivnih od kojih se troje nalazi u zdrvstvenom centru "Studenica".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Vrnjačkoj banji situacija se polako smiruje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2020

Zbog epidemiološke situacije u okruženju prouzrokovane širenjem koronavirusa u Vrnjačkoj banji je na snazi odluka opštinskog štaba o proglašenju vanredne situacije...Ivan Džatić, zamenik predsednika opštine kaže da se situacija polako smiruje i da je prema poslednjim podacima registrovano...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.