AKTUELNO: Još 81 slučaj korona virusa, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:20

AKTUELNO: Još 81 slučaj korona virusa, preminula jedna osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 81 pacijenata obolelih od virusa kovid-19, čime je ukupan broj obolelih od početka pandemije premašio 33.000 i sada je 33.080, objavljeno je danas na sajtu Covid-19.rs . U istom periodu preminula je jedna osoba, čime je ukupan broj porastao na 744, a kako se navodi, procenat smrtnosti je 2,25 odsto. Od poslednjeg preseka testirano je 7.466 osoba, ukupno milion i 92.359. Kako se navodi, trenutno je hospitalizovano 315 pacijenata obolelih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novog korona virusa, od kojih je njih 22 na respiratorima.

15.21 - U ustanovama socijalne zaštite 69 zaraženih virusom korona

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih virusom korona zaražena su 53 korisnika i 16 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, od Kovida-19 do sada je izlečeno 1.020 korisnika ustanova socijalne zaštite i 410 zaposlenih.

10.49 - U užičkoj bolnici šestoro kovid pacijenata, troje u teškom stanju

U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je šestoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, od kojih je troje na respiratoru, saopštila je danas PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

09.44 - Ivanuša: Situacija u Srbiji dobra, nema razloga za uvođenje vanrednog stanja

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji trenutno među najboljim u Evropi i da nema razloga za uvođenje dodatnih mera.

9.05 - Ukupno zaraženo 60 učenika

Za tri nedelje od početka školske godine korona virusom je zaraženo ukupno 60 učenika, što je nizak broj, kad se uzme u obzir da u Srbiji ima 850.000 đaka, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

8.31 - Mere nadzora i za predstojeće praznike

Mera nadzora koja je uvedena od petka u 18 sati nije namenjena samo za tekuće prilike, već se očekuje da se produži i na period praznika, izjavio je danas član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon.

Počinje useljavanje brucoša u studentske domove

Direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, doktorka Marija Obradović kaže da nije neophodno da se svi studenti koji se useljavaju u domove testiraju na kovid.

Ni na teritoriji KiM u poslednja 24 časa nije registrovan nijedan smrtni slučaj od kovida 19. Za isti period potvrđeno je 66 novozaraženih, od 503 testirane osobe, a dodaje se i da je izlečen 141 pacijent.

U Kragujevcu su 255 uzoraka obrađenih u laboratoriji Instituta za javno zdravlje u tom gradu, kod tri je utvrđeno prisustvo koronavirusa. Na lečenju u Kliničkom centru Kragujevac je 14 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.