Zašto Tereza puni dvorane, a Ceca stadione?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Tereza puni dvorane, a Ceca stadione?

Dve najpoznatije estradne umetnice na prostorima bivše Jugoslavije, muzički simboli dva naroda, Svetlana Ceca Ražnatović i Tereza Kesovija, pogazile su svoje izjave da nikada neće nastupati u susednoj državi. Međutim, obe su promenile mišljenje.

Tereza Kesovija (72) je nedavno, prvi put nakon 25 godina odbijanja da se pojavi pred srpskom publikom nastupila pred nekoliko hiljada obožavatelja u beogradskom Sava Centru (4.500 mesta) i u novosadskom Spensu pred oko 3.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ljudi.

Pevačica je koncerte započinjala pesmom "Prijatelji stari gdje ste" nakon čega je gotovo dva sata pevala hitove poput "Nono", "Na Stradunu", "Stare ljubavi".

Publika ju je zasula buketima cveća i poklonima. Gotovo dva sata, Tereza je pevala bez pauze.

Iako se svojevremeno klela da nikada neće pevati u Srbiji, ova popularna šlager pevačica i zaštitni znak hrvatske muzike je promenila mišljenje i ipak odlučila da dođe u državu za koju je nekada imala najteže reči. Dobila je žedstok medijski tretman. Prošetala se po svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a da je niko nije pitao šta je to govorila pre petnaestak godina.

S druge strane, kako se najavljuje u medijima ovih dana, Ceca koja je govorila da nikada neće pevati Hrvatima, sada kaže da postoji mogućnost da se pojavi u Zagrebu. Naravno, da bi sve to srpska javnost lakše podnela, kaže - "hoću, ali pod mojim uslovima".

Zanimljivo je da je vest o mogućem Cecinom nastupu na Maksimiru lansirana iz hrvatske prestonice. Po internet forumima se moglo pročitati da su Tereza i Ceca zapravo iste - i jednoj i drugoj, kada zatreba novac, odustaju od zaklinjanja i postaju "tolerantne".

Jedina razlika je ta što se Ceca neće zadovoljiti publikom od 10.000 ljudi, kao što je to učinila Tereza. Njeni menadžeri planiraju i organizuju koncert na zagrebačkom stadionu gde se očekuje da će biti više od 60.000 ljudi.

S obzirom na to da je veći broj nastupa hrvatskih umetnika i pevača u Srbiji, nego srpskih u Zagrebu, postavlja se pitanje zašto je to tako?!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.