Spisi iz istrage protiv Ražnatovićeve na veštačenju

Izvor: Blic, 23.Mar.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisi iz istrage protiv Ražnatovićeve na veštačenju

Viši sud u Beogradu prosledio je na finansijsko veštačenje dokumentaciju iz istrage protiv folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, izjavila je portparol suda Dušica Ristić.

Ona je precizirala da je reč o ekonomsko-finansijskom veštačenju i analizi knjigovodstvenog veštačenja koje je već izvršeno u tom predmetu, a koje je nedavno zatražilo Više javno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tužilaštvo u Beogradu.

Veštačenje je zahtevom tužilaštva za dopunu istrage zatraženo kako bi veštak dao nalaz i mišljenje u vezi dokumentacije o transferima fudbalera Obilića koja je pribavljena putem međunarodne pravne pomoći iz Rusije, Grčke, Bugarske, Turske, Austrije i Francuske.

Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv Ražnatovićeve od 2003. godine posle njenog hapšenja u akciji "Sablja", 2003. godine, koja je više puta dopunjavana predlozima tužilaštva.

Pored Ražnatovićeve istragom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Veličković koja se sumnjiči da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.

Posle dva meseca u pritvoru, Ražnatovićeva je puštena da se brani sa slobode od sumnji da je kao nekadašnja predsednica FK Obilić protivpravno prisvajala deo novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove i na taj način protivpravno pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, (oko 11 miliona evra) za koliko je i oštetila klub.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.