Optužnica protiv Cece Ražnatović

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Cece Ražnatović

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Svetlane Cece Ražnatović zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Svetlane Cece Ražnatović zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "Obilić" u inostrane klubove, rekla je večeras Tanjugu republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra Lidija Veličković zbog nezakonite prodaje 10 fudbalera i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Binić i Dimitrijević se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj "Lokomotivi" za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

Sumnja se da su tako postupali po nalozima vlasnice FK "Obilić" Ražnatovićeve, te da su kao odgovorna lica u klubu zaključili ugovor 2. jula 2001. u Moskvi sa predstavnicima moskovskog kluba o prodaji Obradovića.

Milion dolara je, prema sumnjama Tužilaštva, uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke.

Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji - u Briselu, Letoniji - u Rigi, Španiji - u Marbelji i Palma de Majorki, Švajcarskoj - u Ženevi i Luganu i u SAD - u Njujorku.

Ražnatovićeva i njena sestra sumnjiče se za nezakonitu prodaju deset fudbalera, među kojima je i Obradović.

Sestre se terete da su zlopotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4,1 milion nemačkih maraka i 3.480.000 dolara), odnosno 11 miliona evra.

Beogradska štampa je krajem prošle godine prenela da je protiv njih napisana optužnica koja nije podneta sudu (podignuta), a tužilaštvo sa zahtevom za proširenje istrage protiv Binića i Dimitrijevića izašlo 2. decembra.

Istraga protiv Ražnatovićeve pokrenuta je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji "Sablja", a u vili u kojoj je živela pronađeno je više komada vatrenog oružja.

Tužilaštvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere fudbalera, zahtevalo više proširenja i dopuna istrage, koja je okončana u junu prošle godine.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.